ONTDEK OMGEVING

Wandelen en fietsen

Het Nationaal Park Utrechtse heuvelrug heeft veel te bieden voor wandelaars en fietsers. De bossen en heuvels met de Amerongse berg (de hoogste "berg" van 69 m), de heide van de voormalige tabaksplantage Willem Ill en kastelen en landgoederen. Met het (auto-)pontje vlak naast ons huis komt u in het rivierenland met de Betuwe (de fruittuin van Nederland), het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. B&B Weids is ook een mooie pleisterplaats bij een aantal lange afstandswandelingen zoals het Trekvogelpad (LAW 2), Maarten van Rossumpad (LAW 4), het Utrechtpad (SP 13) en Klompenpad. We hebben ook een aantal mooie routes voor u klaarliggen die bij ons favoriet zijn.

Dierentuin van Rhenen

Ook voor kinderen is er veel te doen in de omgeving van B&B Weids. Op de eerste plaats Ouwehands Dierentuin met de reuzepanda's Wu Wen en Xing Ya. Verder worden speciale speurtochten en activiteiten georganiseerd voor kinderen zoals schatzoeken, boomhutten bouwen en ontdekkingstochten fietsen. Ook als het regent kunnen kinderen zich prima vermaken in de kastelen en aangepaste musea.

Benieuwd naar onze suites?

Kies uit één van de drie:

keuken suite rijn

Rijn suite

2 tot 4 personen

Vanaf €105/nacht
Slaapkamer amerongen suite 2

Amerongen suite

2-persoons suite

Vanaf €95/nacht
Rhenen suite

Rhenen suite

2-persoons suite

Vanaf €95/nacht

Historische bezienswaardigheden

De vele kastelen en landgoederen laten zien dat de regio al lang populair is. Kasteel Amerongen en landgoed Zuijlestein zijn zeker een bezoek waard. Maar er zijn nog veel meer kastelen. Zelfs uit de tijd dat de rivieren de grens vormden van het Romeinse rijk, zijn er nog stille getuigen.

Grebbeberg

De Grebbeberg brengt u terug naar de Tweede wereldoorlog. Er is daar hard gevochten in het begin van de oorlog. U kunt een bezoek brengen aan de stellingen, de militaire begraafplaats met het nationale herdenkingsmonument, en Hotel De Wereld in Wageningen waar de capitulatie is getekend.

Dorpen en steden

In de omgeving stikt het van de mooie en interessante dorpjes en steden. De studentenstad Wageningen met het Arboretum en Beeldengalerij het Depot, Amerongen met de molen, het kasteel en het pittoreske centrum, winkelstad Veenendaal, rivierstad Rhenen met de Cunera toren, vestingstad Buren, het lieflijke Wijk bij Duurstede. We helpen u graag met suggesties.

Benieuwd waar je kan dineren?

Lekker dineren

Als U het liefst in de suite blijft dan wordt het een magnetron maaltijd bij de supermarkt. Maar u kunt heerlijk eten in de restaurants in de omgeving. Zoals de Franse klassieker 't Kalkoentje. 't Kalkoentje zoekt dagelijks de mooiste producten uit en geeft hierbij de voorkeur aan lokaal & biologisch seizoensmenu. Andere opties: Den Rooden Leeuw, Wok Palace Eastern Plaza, De Koning van Denemarken, Moeke.

CONTACT

Wilt u meer informatie wilt over activiteiten, restaurants of bezienswaardigheden stuur ons dan een berichtje. We helpen u ook graag met suggesties als u bij ons bent.

Via Telefoon

Bel ons op het nummer +316 54 91 41 50

Via Email

Stuur een bericht naar benbweids@gmail.com